Guide: Montera gipsstuckatur

Vi rekommenderar alltid att du som kund anlitar en professionell montör av dina gipsstuckaturer. Vi hjälper gärna till med montering. En felmonterad stuckatur kan gå sönder eller förstöra helhetsintrycket genom tex sprickor eller synliga skarvar. När vi utför montering lämnar vi 5-års garanti på tjänsten. Om det är så att du ändå önskar montera dina gipsstuckaturer själv har vi gjort tre olika monteringsfilmer för att hjälpa dig. Vill du ha hjälp med montering? Kontakta oss via knappen nedan för en kostnadsfri offert.

Instruktionsfilm för montage av stuckaturer

Se våra tips på hur du själv kan montera stuckaturer. Vi rekommenderar alltid att anlita en stuckatör för montering av gipsstuckaturer för att undvika att sprickor eller skador uppstår på stuckaturen eller omgivande ytor. Observera även att produkter som skadats på grund av felaktig montering inte kan reklameras.

Konservering och målning av nya gipsstuckaturer

När montage och spackling/efterlagningsarbeten är färdigställt är det dags för målning. Grundering och konservering av ren gips är mycket viktigt för att undvika skalfärg dvs. färgen sitter som ett äggskal utanpå stucken och riskerar att spjälkas. Vi rekommenderar grundering med Emulsionsfärg för inomhusbruk, Emulsionsfärg som tunnas med ca 50 % vatten. När stucken är grundmålad kan man färdigmåla stucken med önskad färg och fabrikat, vi rekommenderar Emulsionsfärg även till färdigmålningen. Det är en färg som reflekterar ljus mycket bra och tillsammans med stuckaturen synliggör det naturliga materialvalet.
imspiration-gips-stuckaturer-sekelskifte-projekt1-gipsstuckaturer-se