Taklister

Svensktillverkade dekorativa taklister av hög kvalitet finner du hos oss, tillverkade av franskt gips förstärkt med glasfiber. Vi erbjuder ett stort sortiment av taklister i varierande storlekar och mönster för att passa just dig. Om du är på jakt efter en både vacker och hållbar taklist för att pryda dina väggar så har vi vad du behöver.

Säljes per löpmeter och levereras i hela längder. Beställt antal löpmeter avrundas uppåt till närmast hela längd. Listerna anpassas till hörnen i rummet och sågas i 45 graders vinkel där skarvarna sedan spacklas samman.

Tänk på vikten av att anlita en professionell montör av dina gipsstuckaturer. En felmonterad stuckatur kan gå sönder eller förstöra helhetsintrycket genom tex sprickor vid felmontering.

När vi utför montering lämnar vi garanti på tjänsten.

Visar alla 72 resultat

Om taklister

 

Våra taklister i gips, är ett svenskt konsthantverk som håller i generationer. Vill du göra en investering som förskönar tillvaron och bidrar till en högre livskvalité? Då har du hittat rätt! Vi är stolta över att vi på Gipsstuckaturer har en inhemsk produktion och ett av Skandinaviens största utbud av taklister, i många olika stilar, storlekar och utseenden. Tack vare vårt breda sortiment av högkvalitativa produkter kan vi garantera att alla kan hitta en taklist som helt matchar deras smak.

 

Trots hundratals år i svenska tak tycks populariteten för att montera nya taklister bara ökat för varje år som går. Allt fler privatpersoner vänder sig till oss på Gipsstuckaturer för att uppföra taklister i sitt hem. Samma ökning ser vi när det gäller företag och organisationer som vill förnya och förhöja utseendet i sina lokaler.

 

Förutom den estetiska kvalitén i inomhusmiljöer så har taklisten flera andra funktioner. Taklister i gips är nämligen obrännbara och minskar risken för brand att sprida sig från ett våningsplan till ett annat.

 

Vi har decenniers erfarenhet av att arbeta med taklister. Genom årtiondena har vårt utbud vidgats och vår kompetens på området fördjupats. Idag tillhör vi ett av Skandinaviens mest anlitade företag för den som letar taklist. När du vänder dig till oss för köp och montering av denna typ av stuckatur så kan du räkna med att arbetet utförs på rätt sätt. Vi lämnar nämligen generösa garantier på alla monteringar. Detta är bra för dig som kund att påminnas om eftersom en felmontering av taklist lätt kan göra att det uppstår sprickor i konstruktionen. Det bör förstås undvikas, och det bästa sättet att göra det på är att anlita ett proffs från Gipsstuckaturer.

 

Hur väljer jag taklister?

 

Taklisten monteras i mötet mellan vägg och tak och bidrar till att rama in rum och skapa karaktär. När du väljer taklist i ett rum finns det några saker att tänka på.

 

Taklisten motsvarar kornischen i en arkitektonisk ordning, alltså den del som placeras ovanför en fris och arkitrav, som bärs upp av en pelare eller pilaster. Taklisten är således en del i ett formspråk och har oftast en tydlig stil. Ta reda på under vilken period som huset är byggt, det kan ge dig ledtrådar om vilken stil på taklist du bör välja. Är ditt hem eller lokal en nyproduktion? I vår stora katalog finns det nått för alla! Fundera även över i vilket rum taklisten ska sitta och hur stort det är. Större och mer dekorerade lister passar vanligtvis bättre i mer prominenta rum som kök, matrum eller vardagsrum. Rummets höjd är också avgörande för vilken storlek du bör välja på taklisten. Som en generell regel kan man säga att ju högre i tak, desto högre taklist bör du ha.

 

Vill du ha hjälp att välja taklister och komponera ett välproportionerligt rum, är du välkommen att kontakta oss för en personlig rådgivning!

 

076-247 69 97
juliette@gipsstuckaturer.se
Välkommen till Gipsstuckaturer!